Fiets verzekeren

U kunt ook uw nieuwe of gebruikte fiets bij ons verzekeren. Wij verzekeren de fietsen via Kingpolis verzekeringen. 

 
Kingpolis bied twee verschillende verzekeringen; één verzekering voor normale fietsen en één verzekering voor elektrische fietsen.
Bij schade en/of diefstal nemen wij al u zorgen uit handen en regelen wij alles met de verzekering.
 
U hebt keuze uit twee dekkingen:
 

Diefstal:

Bij een toegewezen diefstalclaim van de fiets kunt u een vervangen fiets uitzoeken ter waarde van het verzekerde bedrag.
Dit kan de eerste 3 jaar oplopen met een prijsstijging van 4% per jaar.
Het mooie aan deze verzekering is dat u geen eigen risico betaald en ook geen afschrijving hebt.
 
Let op! U dient wel altijd binnen 5 dagen aangifte te doen van de diefstal en in het bezit te zijn van twee originele sleutels.
 

Cascoschade:

De dekking bij schade van de fiets is alleen schade dat is ontstaan door buitenkomende oorzaken, slijtage van de fiets en onderdelen zijn niet verzekerd.
Bij elke schade geldt een eigen risico van €25,-.
 

Pechhulp:

Indien u pechhulp hebt meeverzekerd kunt u een beroep doen bij pech op de diensten van VHD.  Kortom als u onderweg strandt, zelfs tengevolge van de lekke band (maximaal 3 keer per jaar) dan wordt u opgehaald en naar keuze bij de winkel of bij u thuis met fiets vervoerd! 
 

Verhaalrechtsbijstand:

Indien u tengevolge van een ongeval met de fiets letselschade hebt opgelopen, dan helpen wij u deze schade te verhalen op de aansprakelijke tegenpartij.  De fietser wordt in de wet gezien als de “zwakkere verkeersdeelnemer”. Dat betekent dat er een goede kans is dat u uw (letsel-)schade kunt verhalen, daarbij helpen wij u graag.
 
Voor meer informatie komt u langs in de winkel.